Thursday, August 30, 2012

Τσίπρας: Βάλτε τέλος στις δηλώσεις του 4,5%

Τσίπρας: Βάλτε τέλος στις δηλώσεις του 4,5%:
Φρένο στην ευκολία των πολιτικών δηλώσεων της εποχής που ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 4,5% στις κάλπες επιχειρεί να βάλει ο επικεφαλής του Αλέξης Τσίπρας μετά τον ισχυρό πονοκέφαλο που δημιούργησαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέσεις βουλευτών, όπως αυτές του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι η χρεοκοπία είναι όπλο των αδυνάτων και του Θόδωρου Δρίτσα για το περιστατικό φοροδιαφυγής της Υδρας. Οι δηλώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις - εκ των έσω - από τους Αλέξη Μητρόπουλ ο και Δημήτρη Παπαδημούλη, δίνοντας εικόνα Βαβέλ για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε σειρά τηλεφωνικών επαφών που είχε το τελευταίο καυτό 48ωρο με ευρύ κύκλο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - μεταξύ των οποίων και οι προαναφερθέντες, παραδέχονται συνεργάτες του - ο κ. Τσίπρας κινήθηκε στην απλή λογική που έβγαλαν οι κάλπες του Ιουνίου. «Πλέον, τα στελέχη του κομματικού σχηματισμού που συγκροτούν την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν δηλώσεις ή να δίνουν συνεντεύξεις όπως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4,5%», φέρεται να είναι το συμπέρασμα των ε πισημάνσεών του. Κατά τον κ. Τσίπρα, υπάρχει «μεγεθυντικός φακός» και «μηχανισμός αντίπαλων δυνάμεων» που διαστρεβλώνει ό, τι λέγεται από την πλευρά τους.
Την τελευταία αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα όσα περί χρεοκοπίας υποστήριξε ο βουλευτής Π. Λαφαζάνης - και συνηγόρησαν στη συνέχεια οι συνάδελφοί του Τ. Κουράκης και Δ. Στρατούλης - ότι η χρεοκοπία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως λέξη μπαμπούλας και ότι «δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική, αλλά αποτελεί το όπλο των αδυνάτων».
Ο βουλευτής Α. Μητρόπο� �λος με δηλώσεις του κατηγόρησε τους συναδέλφους του ότι με τις παρεμβάσεις τους προκαλούν σύγχυση στους βουλευτές του κόμματος και αβεβαιότητα στην κοινωνία και ζήτησε να συγκληθούν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για για συζητηθεί το όλο θέμα. Ακολούθησε, την Κυριακή, η διπλή γραμμή για το περιστατικό της Υδρας με τις δηλώσεις των κ.κ. Δρίτσα - με αιχμή το ότι η κυβέρνηση έκανε σόου - και Παπαδημούλη, ο οποίος απάντησε ότι «το δίκιο του υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές» και «καμία ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τυ που Υδρας».
Χθες τη συνέχεια έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης, ο οποίος φαίνεται πως είχε άνωθεν το πράσινο φως να τοποθετηθεί δημόσια. Μιλώντας στον Βήμα FM άφησε πολλές αιχμές και πήρε και άλλες αποστάσεις από τον κ. Δρίτσα. «Δεν θέλω», είπε, «να κάνω κανένα δημόσιο σχόλιο για την προσωπική δήλωση του τοπικού μας βουλευτή. Οταν βρεθούμε με τον Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος δεν είναι ο αρμόδιος για την οικονομική μας πολιτική, έχω να του κάνω αρκετές παρατηρήσεις».
Από την άλλη, ενισχυτική της άπ οψης περί σόου της κυβέρνησης μπορεί να θεωρηθεί χθεσινή παρέμβαση του βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου, σύμφωνα με την οποία εδώ και ένα έτος έχει καταγγείλει ότι έχουν κατασκευαστεί 1.300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω Διαδικτύου 750 ευρώ ημερησίως. «Το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα επέμβει. Η φοροδιαφυγή στην πιο ακραία μορφή της. Μήπως επειδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει ζητήματα όπως αυτό, αποφάσισε να καταφύγει σε εκστρατείες τύπου Υδρας;», τόνισε.


Πηγή: http://piperistostoma.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment