Monday, August 27, 2012

Η αστυνομία της Σαγκάης συνέλαβε συμμορία παραχαρακτών κρασιού


Η αστυνομία της Σαγκάης φέρεται να έχει συλλάβει μια συμμορία παραχάραξης κρασιού, κατάσχοντας χιλιάδες μπουκάλια ψεύτικων φιαλών first growthws στη διαδικασία.
Η συμμορία έξι ατόμων μαζί με τον ηγέτη τους, συνελήφθησαν και η αστυνομία ανακάλυψε 684 μπουκάλια «Margaux» και 4.000 μπουκάλια «Lafite» αξίας (US $ 1,6 εκατ.) Υ10 εκατομμύρια.

Τα μπουκάλια δεν ήταν άμεσα αντίγραφα, αλλά τα λεγόμενα «αστείο» μπουκάλια που χρησιμοποιούν τα ονόματα από τα πιο διάσημα κτήματα. Παρ "όλα αυτά, ενώ δεν είναι άμεσα αντίγραφα παραβιάζουν τους νόμους περί εμπορικών σημάτων.

Η επιδρομή ήταν το αποκορύφωμα δουλειάς μηνών, αρχίζοντας την περασμένη άνοιξη και οι προκαταρκτικές έρευνες οδήγησαν σε ανακάλυψη των πλαστών ετικετών και πωμάτων μπουκαλιών.

Ο αρχηγός της συμμορίας ομολόγησε ξεκίνησαν την απάτη από το 2010 και είπε ότι χρησιμοποιήθηκε κρασί από τις επαρχίες Hebei και Shandong, ενώ η εμφιάλωση η συσκευασία και η ετικετοποίηση έγινε στη Guangdong, Shangdong και τη Σαγκάη.

Το κρασί στη συνέχεια διανέμονταν σε όλη την Κίνα – σε τουλάχιστον 10 άλλες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Zhejiang, Jiangsu, Fujian, Χουνάν και Guangxi – και πωλούνταν σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Το κρασί πωλούνταν στην τιμή των Y6, 000 έως Y7, 000 το μπουκάλι όταν η παραγωγή του οποίου είχε κοστίσει Y80.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Lafite, Christophe Salin, είπε στο Wine Spectator ότι η επιδρομή ήταν «ακριβώς» αυτό που ήθελε να δει και ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος ανθρώπων για διερεύνηση ή που πρέπει να μηνυθεί» για παρόμοια αδικήματα.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Yang Lieyi, είπε ότι πραγματοποίησε μέχρι στιγμής 900 τέτοιες επιχειρήσεις φέτος και συνέλαβε πάνω από 1.900 ανθρώπους με την κατηγορία των εγκλημάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και κατασχέθηκαν πάνω από US $ 47εκατομμύρια προϊόντων απομίμησης.



Πηγή: http://www.greekznews.com/

No comments:

Post a Comment