Friday, September 28, 2012

Εδώ τα μέτρα, εκεί τα μέτρα, που είναι τα μέτρα;;;;;


Εδώ τα μέτρα, εκεί τα μέτρα, που είναι τα μέτρα;;;;;

Όταν παραιτείται ο Πρόεδρος της Βουλής (κ. Μεϊμαράκης) και λέει ότι θέλει να λάμψει η αλήθεια εννοεί ότι δε θέλει να λάμψει καμία αλήθεια και θα την κάνει με ελαφρά. Είναι όπως τότε που είπε ο ΓΑΠ ότι δεν θα αφήσει να μας κάνουν Ινδία και τελικά μας έκαναν. Ή όταν μας είπε ο Σαμαράς ότι δε θα κόψει τίποτα. Το θέμα είναι όμως ότι και να θέλει να κόψει, δε μπορεί.
Δεν ξέρω γιατί ακόμα αλλά αυτό καταλαβαίνω. Εξηγώ λοιπόν το συλλογισμό μου.

Το μνημόνιο είχε πάρα πολύ στενά περιθώρια, και χρονικά αλλά και αποδοτικά. Οι 2 εκλογικές αναμετρήσεις το πήγανε πίσω σίγουρα και φυσικά τα όποια μέτρα δεν έχουν αποδώσει αυτά που έπρεπε. Φυσικά όλα αυτά δεν τα γράφω επειδή έχω διαβάσει κάποια τροικανή έκθεση αλλά απλά γιατί βλέπω το αδιέξοδο να διευρύνεται.

Από τις 17 του Ιουνίου λοιπόν που έχουμε την κατάπτυστη μνημονιακή κυβέρνηση έχουν περάσει 3 μήνες. Τα μέτρα ήταν προ-αποφασισμενά από την κυβέρνηση Παπαδήμου και απλά ήθελαν νομιμοποίηση για να τα περάσουν. Υποτίθεται ότι η πολυπόθητη αυτή νομιμοποίηση ήρθε με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Όμως ακόμα και με το νόμο των 50 εδρών μπόνους η μνημονιακή μερίδα του λαού δεν ξεπέρασε το 48% των ψήφων. Άρα μπορούμε να πούμε ότι ήταν 50-50 χονδρικά.
Τι γίνεται όμως τώρα; Ο Σαμαράς προεκλογικά έλεγε εντελώς αντίθετα από αυτά που κάνει τώρα. Επειδή ήταν τόσο σημαντικές εκλογές (αν και πολλοί ανεύθυνοι συμπολίτες μας δε ψήφισαν) όλοι δώσανε βάση στις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Όλοι θυμούνται πλέον. Και φυσικά όλοι είναι εξαγριωμένοι από το ψέμα και την κοροϊδία και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης. Η τρόικα έρχεται συνέχεια ξανά και ξανά.

Συσκέπτεται με τον Στουρνάρα ξανά και ξανά. Οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν σύσκεψη ξανά και ξανά. Έλεγαν όλα τα ΜΜΕ ότι μέχρι την Κυριακή 23 του μήνα θα έχουν κλείσει τα μέτρα αλλά τελικά η τρόικα αποχώρησε από τη χώρα πολύ νωρίτερα και φυσικά κανένα μέτρο δεν κλειδώθηκε. Εδώ ούτε για το πόσο δεν είναι σίγουροι, λένε 11,5δις, 11,9 δις, 13δις.

Τι ξεφτιλίκια είναι αυτά;;
Μας δουλεύουν;;
Γιατί δεν έχουν πάρει ακόμα τα μέτρα;;

Γιατί εάν τα πάρουν είναι σαν να παίρνουν τα μέτρα τους για τόπο χλοερό όλοι αυτοί της συγκυβέρνησης. Το ξέρουν και φοβούνται. Καταλαβαίνουν ότι το ποσοστό που τους στηρίζει δεν μπορεί να τους εγγυηθεί καμία ασφάλεια.
Από την άλλη τα σκάνδαλα για τη ΝΔ σκάνε σαν πυροτεχνήματα της 4 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον. Την κατάλληλη στιγμή (δε ξέρω γιατί τώρα) και με την κατάλληλη λάμψη (η παραίτηση του προέδρου).
Πως θα πάει λοιπόν αυτή η κυβέρνηση να πάρει μέτρα; Ούτε ημερομηνία ψήφισης δεν έχει ορίσει ακόμα και οι απεργίες για τα μέτρα γίνονται οπότε να' ναι. Φανταστείτε να πούνε ημερομηνία τι έχει να γίνει. Απεργίες διαρκείας. Χάχα!!

Βέβαια λένε κάποιοι ότι είναι το eurogroup στις αρχές του Οκτωβρίου και η σύνοδος κορυφής προς το τέλος οπότε δε μπορεί να πάρει άλλο παράταση. Όμως και ο Σαμαράς δε πήγε στη σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο λόγω εγχείρησης και έχουν γίνει αλλά 2 eurogroup στα οποία λέγανε ότι δεν θα τους απασχολήσει άλλο η χώρα μας. Κάποιοι ξένοι που ήρθαν όπως ο Γιούνκερ με υποψιάζουν. Επειδή λόγω Παπαδήμου έχουμε πλέον δανεισμό με αγγλικό δίκαιο αναρωτιέμαι μήπως επίτηδες δεν παίρνουν τα μέτρα, μας χρεοκοπήσουν και επικαλεστούν το αγγλικό δίκαιο για να μας τα αρπάξο υν όλα. Γιατί με τα μέτρα δε βλέπουν πολύ προκοπή οι ξένοι.

Εύχομαι να μην τα πάρουν ποτέ αυτά τα μέτρα και επιπλέον αυτή η συγκυβέρνηση να πάρει το δρόμο της λήθης. Αυτά τα μέτρα είναι ντροπή για την κοινωνία μας, είναι το αίσχος της ανθρώπινης εξαθλίωσης


Η δημοκρατία θέλει φυσική παρουσία και εγώ θέλω δημοκρατία και όχι ολιγαρχία. Όλοι σηκωθείτε από τις άνετες πολυθρόνες και κάντε αυτό που δεν κάνετε τόσο καιρό. Αλλάξτε. Θα υπάρχει μια περίοδος που θα μας βγάλει όλους από το πρόγραμμα μας αλλά εάν είναι η αλλαγή καλή αξίζει.


pankou1981

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment