Saturday, August 31, 2013

Συριακό υπ. Εξωτερικών: Αβάσιμες και ψευδείς οι αποδείξεις των ΗΠΑ για επίθεση με χημικά.


Κέρι: Ο Άσαντ έχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα με χημικά όπλα στη Μ. Ανατολή
Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι παρουσίασε τα στοιχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τα χημικά στη Δαμασκό, σύμφωνα με τα οποία η χρήση χημικών έγινε από τον Άσαντ.

Σύμφωνα με αυτά:
- Κατά την επίθεση της 21ης Αυγούστου σκοτώθηκαν 1.429 άνθρωποι, εκ των οποίων 426 παιδιά.
- Τρεις ημέρες πριν από την επίθεση, είχαν γίνει οι σχετικές προετοιμασίες από τις δυνάμεις του Άσαντ.
- Το συριακό καθεστώς έχει το μεγαλύτερο ΄πρόγραμμα χημικών όπλων στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες απο την Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση Ομπάμα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, παρά τις αμφιβολίες που εκφράζονται απο το Κογκρέσσο αλλά και την αμερικανική κοινή γνώμη. Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι το Ναυτικό έχει μετακινήσει πέντε αντιτορπιλικά, εξοπλισμένα με πυραύλους Τόμαχοκ, στην ανατολική Μεσόγειο, προετοιμάζοντας το έδαφος για πιθανή επίθεση εναντίον της Συρίας.

Όπως άλλωστε δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέγκελ, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες δημιουργίας διεθνούς συνασπισμού για κοινή δράση στη Συρία.

Την ίδια στιγμή πηγές του συριακού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζουν τις αποδείξεις των ΗΠΑ, πως η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα, ως «αβάσιμες» και πως στηρίζονται στα «ψεύδη των τρομοκρατών».

«Η αξιολόγηση των πληροφοριών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που παρουσίασε ως αποδεδειγμένη τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση εις βάρους του ίδιου της του λαού, είναι αβάσιμη και βασίζεται σε ψέματα των τρομοκρατών και σε υπερβολές των μέσων ενημέρωσης», ανέφερε η πηγή του υπουργείου.

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment