Wednesday, January 29, 2014

Πάνε να βγάλουν λάδι το Λιμενικό με πλαστές καταθέσεις; - «Δεν έδωσαν ποτέ κατάθεση οι μετανάστες»

Σοβαρότατο ζήτημα αξιοπιστίας των καταθέσεων των διασωθέντων μεταναστών από το Φαρμακονήσι που διέρρευσαν και είδαν πριν λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας προκύπτει από τις καταγγελίες συνοδού ενός εκ των μεταναστών. Ο Ταχίρ, συνοδός του διασωθέντα πρόσφυγα απο το Φαρμακονήσι που προσήχθη σήμερα στο Α.Τ Ομονοίας μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 fm για την νέα περιπέτεια του ανθρώπου και τους ισχυρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας πως οι λιμενικοί βοήθησαν τους πρόσφυγες οι οποίοι φέρονται να τους ευχαρίστησαν.
«Δεν συνέβη ποτέ αυτό, οι πρόσφυγες δεν έδωσαν ποτέ καταθέσεις, δεν γνωρίζουν κάν αγγλικά, ο άνθρωπος βρίσκεται δίπλα μου. Όποιος θέλει να ρωτήσει τους πρόσφυγες τι ακριβώς συνέβη ας έρθει αύριο στην συνέντευξη τύπου στις 12.00 στο Σύνταγμα» δήλωσε στο Κόκκινο ο συνοδός ενός εκ των διασωθέντων προσφύγων απαντώντας στις πρωινές δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας. 
«Δεν μας νοιάζει τίποτα, θα πάμε στο τμήμα για να τον ελέγξουμε» δήλωσαν οι αστυνομικοί που προσήγαγαν σήμερα έναν απο τους διασωθέντες πρόσφυγες απο το Φαρμακονήσι, όταν ο συνοδός του κ. Ταχίρ, τους δήλωσε την ιδιότητα του ανθρώπου.
Οι επώνυμες καταγγελίες του συνοδού του διασωθέντα, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στην οποία έχασαν τη ζωή τους 9 μικρά παιδιά και 3 γυναίκες, διαψεύδουν με τον πλέον κατηγ ορηματικό τρόπο τις «καταθέσεις» που αμέσως φιλοξένησαν όλα τα παραδοσιακά εκδοτικά συγκροτήματα και στις οποίες οι διασωθέντες φέρονται να ευχαριστούν το Λιμενικό Σώμα που τους έσωσε τη ζωή, βγάζοντάς του ουσιαστικά «λάδι».
Οι καταγγελίες θα πρέπει να εξετασθούν ενδελεχώς, όπως επίσης και η εγκυρότητα των επίμαχων καταθέσεων που φέρονται να δόθηκαν στο λιμενάρχη Λέρου.
Μέσα από αυτούς τους αντικρουόμενους ισχυρισμούς καθίσταται ακόμα πιο σαφές για ποιο λόγο διεθνείς οργανώσεις από όλο τον κόσμο, αλλά και η ευρωπαία επίτροπος για θέματα μετανάστευσης ζητούν ανεξάρτητη έρευνα της τραγωδίας. Για ποιον άλλωστε λόγο θα τονιζόταν σε όλες τις ανακοινώσεις η λέξη κλειδί «ανεξάρτητη»;

Πηγή: http://piperistostoma.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment