Saturday, June 28, 2014

Ο Ντινόπουλος των Ιμίων Υπουργός στην Κυβέρνηση Σαμαρά

"Περήφανος δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ, και νυν υπουργός της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, Αργύρης Ντινόπουλος για την δημοσιογραφική του θητεία, και πιο πολύ για τον ρόλο του, στο θερμό επεισόδιο των Ιμίων το 1996, που σκοτώθηκαν 3 δικά μας παιδιά!
Το δημοσιογραφικό παρελθόν του Αργύ ρη Ντινόπουλου, με έμφαση στην περίοδο των Ιμίων, θυμήθηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος, και αναφέρει χαρακτηριστικά σήμερα στη στήλη του στα "Νέα" για τον νέο Υπουργό Εσωτερικών:
"Ο πρόεδρος Αντώνης θα έπρεπε να του έχει αναθέσει το υπουργείο Εξωτερικών, δεδομένου ότι ο αγαπημένος Αργύρης έχει μια ευδόκιμη, θα την χαρακτήριζα, προϋπηρεσία στα εξωτερικά θέματα.
Υπενθυμίζω σχετικά ότι τον Ιανουάριο του 1996, επικεφαλής συνεργείου του ΑΝΤ1, στον οποίο τότε εργαζόταν ως ρεπόρτερ, μαζί με τον δήμαρχο Καλύμνου Διακομιχάλη και έναν παπά από τη Λέρο, πήγε στα Ίμια, έστησε μια ελληνική σημαία, μετά πήγε ένας Τούρκος "Ντινόπουλος" με δικό του συνεργείο, κατέβασε τη δική μας σημαία και έστησε μια τουρκική.
Και μετά, πλάκωσαν οι φρεγά τες, τα αντιτορπιλικά, τα υποβρύχια, τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα, και 18 χρόνια μετά ακόμη τραβιόμαστε με τους Τούρκους σε ποιόν ανήκουν τα Ίμια. Τόσο καλά".
Και αν δεν κάνουμε λάθος, και δεν τον μπερδεύουμε με κάποιον άλλο, ήταν ο δημοσιογράφος, που ενώ η κατάσταση είχε οξυνθεί και η κατάσταση μύριζε πολεμική αναμέτρηση, ο απίθανος, πήγε με κάμερα και μετέδιδε ζωντανά την έξοδο του ελληνικού στόλου από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, διευκολύνοντας τους απέναντι, να έχουν ζωντανά ακριβή εικόνα, της ελληνικής ναυ τικής δύναμης!
Αργύρη, αγόρι μου, καλύτερα να ξεχάσεις εκείνες τις μέρες! Μην είσαι βλάκας!"

Πηγή: http://piperistostoma.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment