Thursday, September 25, 2014

Καταληψίες μαθητές καταγγέλλουν ότι τους πυροβόλησαν αστυνομικοί..«Δεν έπεσαν πυροβολισμοί οι μαθητές έριχναν κροτίδες» απαντά η ΕΛ.ΑΣ..

Μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καισαριανής καταγγέλουν ότι ενώ έκαναν κατάληψη στο σχολείο, αστυνομικός πυροβόλησε τρείς φορές προς το μέρος τους. Η επίσημη εκδοχή που αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ είναι διαφορετική.
Το περιστατικό διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρα ς 22/09. Σύμφωνα με τους μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαριανής αποφασίστηκε κατάληψη για την άθλιαόπως λένε κατάσταση του σχολείου τους και γιατί αναγκάζονται να αγοράζουν βιβλία από την τσέπη τους.

Όπως λένε, στο σημείο έφτασαν περιπολικά από το Α.Τ. Καισαριανής και ο ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε τρεις φορές προς το μέρος των μαθητών, ενώ άλλοι αστυνομικοί μπήκαν στο προαύλιο και σημάδευαν τους μαθητές που ήταν εκεί. Καταγγέλουν επίσης ότι σε συνθήκες τρομοκρατίας μετέφεραν τους μαθητές με χειροπέδες στο τμή μα όπου τους κράτησαν χωρίς καμία εξήγηση.

Η επίσημη εκδοχή που αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι....
κατά την διάρκεια της νύχτας, η Αμεση Δράση δέχθηκε τηλεφώνημα από πολίτη που έκανε λόγο για απόπειρα διάρρξης στο σχολείο από αγνώστους.

Στο σημείο έφτασε περιπολικό και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μια ομάδα νεαρών ατόμων που δεν ήταν πάνω από 7 προσπαθούσαν να μεταφέρουν μέσα στο σχολείο έναν καναπέ που ήταν παρατημένος δίπλα σε έναν κάδο απορριμάτων.

Μη γνωρίζοντας ότι πρόκειται για καταληψίες πήγαν να κά νουν έλεγχο. Τότε σύμφωνα πάντα με πηγές της αστυνομίας, οι καταληψίες έριξαν 3 - 4 κροτίδες στο περιπολικό. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 4 άτομα ηλικίας από 18 έως 20 ετών. Διαπιστώθηκε ότι οι τρείς ήταν μαθητές και ο τέταρτος εξωσχολικός.

Μετά από δυο ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έπεσαν πυροβολισμοί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
newsit.gr

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment