Saturday, November 29, 2014

Αγρίνιο:Στο νοσοκομείο μαθητές γυμνασίου έπειτα από συνεχόμενα περιστατικά ξυλοδαρμών

Τρία επεισόδια με πρωταγωνιστές μαθητές και δυο διακομιδές στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μέσα σε ένα δεκαήμερο, σημειώθηκαν σε Γυμνάσιο του Αγρινίου, προκαλώντας προβληματισμό στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γεγονός », ένας μαθητής του γυμνάσιου μεταφέρθηκε στις 18 Νοέμβριου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, χτυπημένος στον αυχένα.

Είχαν προηγηθεί δυο επεισόδια μεταξύ μαθητών, η οποία προκάλεσε την έγγραφη διαμαρτυρία της οικογένειας μαθητή της Γ' Γυμνασίου, που αποβλήθηκε μετά από συμπλοκή με μαθητές στις 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από την οικογένεια του μαθητή, το συμβάν σημειώθηκε εν ώρα μαθήματος, ενώ συμμετείχαν μαθητές άλλου γυμνασίου.

Οι γονείς του αποβληθέντος μαθητή διαμαρτύρονται για την διαχείριση του περι στατικού από την Διεύθυνση του σχολειού και διερωτώνται γιατί δεν κλήθηκαν οι γονείς και των δυο πλευρών, καθώς και η διεύθυνση του σχολείου στο οποίο φοιτούν.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν, λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου, υπήρξε και νέα συμπλοκή με ομάδα μαθητών του άλλου γυμνασίου. Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν να μεταφερθεί ο μαθητής στο νοσοκομείο.

Η απάντηση της Διεύθυνσης του σχολείου, κάνει λόγο για περιστατικά που συνηθίζονται σε σχολεία, δίνοντας μια τελείως διαφορετική διάσταση στο θέμα και υποστηρίζοντ ας πως είναι κάπως «φυσιολογικό» μαθητές να τσακώνονται στο ένα διάλειμμα και στο άλλο να παίζουν μαζί.

Επισημαίνεται μάλιστα, πως για την αποβολή του μαθητή, του οποίου η οικογένεια διαμαρτύρεται, σημαντικό ρόλο έπαιξε η  αγενής συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του σχολείου.

Να σημειωθεί πάντως πως το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την τοπική επικαιρότητα, μιας και από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλα περιστατικά ρίψης ναφθαλίνη ς.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Γεγονός»
29 Νοεμβρίου 2014

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment