Friday, June 29, 2012

Παραπατήματα


Ας αφήσουμε τα προβλήματα υγείας που ταλανίζουν αυτή την κυβέρνηση πριν καν μπουσουλήσει -άνθρωποι είμαστε, αρρωσταίνουμε χωρίς να το περιμένουμε. Με τα άλλα όμως που έχουν ενσκήψει θα μπορούσε η κυβέρνηση Σαμαρά να διεκδικήσει μέχρι Γκίνες που λέει ο λόγος, καλής αρχής. Ή καλής μέρας που από το πρωί φαίνεται, αν προτιμάτε.

Πρώτα-πρώτα αποφάσισαν και ανακοίνωσαν ότι τον πρωθυπουργό θα αντικαταστήσει στη σύνοδο κορυφής ο υπουργός Εξωτερικών. Και δεν βρέθηκε ένας να τους πει ότι αυτές τις εκπροσωπήσεις η Ευρώπη τις έχει κόψει με την απόφαση της Λισσαβώνας -όταν λέει κορυφής εννοεί κορυφής. Και ότι δεν μπορεί ο Αβραμόπουλος να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό, μόνον ο θεσμικώς αρχηγός του κράτους Κάρολος Παπούλιας έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει αντ' αυτού τη χώρα.

Γκάφα ολκής, για την οποία κανένας δεν έδωσε λόγο. Και η οποία δεν είναι καθόλου για να κάνει κανείς πλάκα, γιατί επιβεβαίωσε στην Ευρώπη των αυστηρών Προτεσταντών ότι αυτοί οι μελαψοί εδώ κάτω είναι υπό διάλυση. Δεν ξέρουν ούτε τα στοιχειώδη ευρωπαϊκά, ενώ θέλουν να είναι Ευρωπαίοι. Και έδωσε λαβή για να αρχίσει πάλι η θεία λειτουργία για το κατά πόσο πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ παρείχε μια καλή ευκαιρία για την αναπαραγωγή των ανεκδότων περί του ελληνικού χαβαλέ.

Παρόμοιας υφής και η υπόθεση Βερνίκου. Απαγορεύεται ρητά ο κατέχων offshore να είναι υπουργός, αλλά τον έκαναν. Ο ίδιος δεν το ήξερε, έτσι λέει τουλάχιστον, ότι υπάρχει κώλυμα. Από τους εταίρους κανείς δεν το σκέφτηκε -και τελικώς το σκέφτηκε και το ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε υποχρεώθηκε ο Βερνίκος να επανέλθει στις επιχειρήσεις του και έπεσε η μετοχή της κυβέρνησης στην κατηγορία σκουπίδια, χωρίς μάλιστα να ασχοληθεί μαζί της η Moody's.

Προσθέστε σ' αυτά την παραίτηση Ράπανου, που την έκανε κατά το κοινώς λεγόμενο με μικρά πηδηματάκια μόλις είδε πού έμπλεξε. Ρίξτε μια ματιά και στα εσωτερικά των εθνικών υποστυλωμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., που κλονίζονται πριν καν αρχίσουν η μεγάλη πίεση και οι σεισμικές δονήσεις. Θα διαπιστώσετε ότι η εθνική συνευθύνη δεν αισθάνεται τόσο καλά, παραπατάει από τα πρώτα της βήματα. Και το ωραίο είναι ότι προεκλογικά οι συνεύθυνοι έλεγαν ότι εκπροσωπούν τη σταθερότητα απέναντι στην αστάθεια του ΣΥΡΙΖΑ...

Καρτερός Θανάσης

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment