Sunday, June 30, 2013

Δικαστές θ΄αποφυλάκιζαν κρατούμενο για συμμετοχή στα κυκλώματα της νύχτας - Προκαταρκτική Εξέταση για τις παραλείψεις..

Οι δικαστές λίγο έλλειψε να βρεθούν έκθετοι, καθώς τα έγγραφα που έλειπαν και σχετίζονταν με το ποινικό παρελθόν του, τους παραπλάνησαν.

 Ο λόγος για έναν έγκλειστο στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών, ο οποίος κατηγορείται για βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και ο τραυματισμός ενός αστυνομικού. Για την υπόθεση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθούν οι παραλείψεις των υπηρεσιακών λειτουργών που παραλίγο να οδηγήσουν στην αποφυλάκιση του κρατούμενου.

 Ο εισαγγελικός λειτουργός, που προήχθη σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζήτησε να διερευνηθεί δικαστικά η υπόθεση της αποφυλάκισης. Στην αίτηση του έγκλειστου δεν είχαν περιληφθεί και άλλα έγγραφα, σχετικά με το ποινικό παρελθόν του. Αποτέλεσμα ήταν, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που την εξέτασε, να παραπλανηθεί. Από τα έγγραφα δεν προέκυπτε κώλυμα για την αποφυλάκισή του.
 Ο κρατούμενος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας σε βαριά κάθειρξη, είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που μετατράπηκε σε βαριά σκοπούμενη βλάβη και είχε κατηγορηθεί και για τον τραυματισμό αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου που έτυχε να χειριστεί παλαιότερη υπόθεση του κατηγορουμένου, αναγνώρισε από το όνομα ποιος ήταν και ότι το παρελθόν του κρατούμενου δεν ήταν ήπιο. Αυτό ήταν που προβλημάτισε τους δικαστές. Με τη δικαστική έρευνα που ζήτησε ο Εισαγγελέας Εφετών θα ξεκαθαριστεί εάν η παράλειψη εγγράφων οφείλεται σε αμέλεια ή έγινε σκόπιμα.

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment