Saturday, June 6, 2015

Ο Βενιζέλος και ο Φρόυντ

Γράφει ο Φέλιξ

Τι έχει πάθει ο Βενιζέλος; Όχι ότι ενδιαφέρομαι αν έχει πάθει, απλώς απορώ. Σε δύο συνεδριάσεις προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή που έγιναν για να ενημερωθεί η Βουλή για τις διαπραγματεύσεις, επέλεξε την έκρηξη και την προσωπική επίθεση. Στην πρώτη συζήτηση είχε επ ιλέξει να επιτεθεί άγρια στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χθες έκανε το ίδιο με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Λίγο πριν αποχωρήσει από το βήμα είπε:..

Ε. Βενιζέλος: «Να αξιοποιήσετε αυτήν την συζήτηση όπως γίνεται στα κοινοβούλια όλων των χωρών. Χωρίς να χαμογελάτε, χωρίς αλαζονεία, χωρίς αυτήν την αυταρέσκεια, ότι για πρώτη φορά εκφράστηκε η δημοκρατία».

Γ. Βαρουφάκης: «Εσείς το λέτε αυτό σε εμάς;»

Ε. Βενιζέλος: «Ναι εγώ σε σάς. Ειδικώς και προσωπικώς σε σας που εκθέτετε προσβάλλετε και ταπεινώνετε τη χώρα χωρίς να έχετε αίσθηση της ευθύνης σας και πολιτικά και προσωπικά. Και έχετε το θράσος να ρωτάτε "σε σας". Ναι σε σάς! Και στον κύριο Τσίπρα που σας διόρισε και σας κρατάει στη θέση αυτή.»

 Αν παρατηρήσει κάποιος τις δύο τοποθετήσεις προκύπτει πως Ο Βενιζέλος εκρήγνυται και τις δύο φορές λίγο πριν τελειώσει τη δευτερολογία του. Έχουν προηγηθεί δύο τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα με ένα κοινό σημείο: δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο Βενιζέλο. Τον αγνοεί, τον αντιμετωπίζει σα να μην υπάρχει, σαν να μην έχει μιλήσει. Ο Βενιζέλος ωστόσο και στις δύο συζητήσεις του έχει απευθυνθεί προσωπικά και έντονα. Ο Τσίπρας επιλέγει όμως να μην ασχοληθεί. Έτσι μετά από λίγο ο Βενιζέλος παράγει σώου κάνοντας επίθεση (και τις δύο φορές) σε βουλευτές που είναι γνωστό πως επικεντρώνουν τα μίντια. Δημιουργεί έτσι τηλεοπτική αξία και λόγο ύπαρξης.

Σκεφθείτε λοιπόν έναν Βενιζέλο ο οποίος είναι υποχρεωμένος να μιλάει τελευταίος στη Βουλή, εκτός πλάνου ενδιαφέροντος, χωρίς καν να του αποδίδουν την πολιτική ευθύνη που έχει. Σκεφθείτε αυτό το στραπατσαρισμένο ογκώδες "ΕΓΩ" που δεν κάνουν τον κόπο ούτε να το α� �αξιώσουν. Μπορεί η αντίδραση να είναι πολιτική; Μπορεί να αποδεχθεί το τέλος; Τη μοναξιά; Όπως τα κακομαθημένα παιδιά που έχουν συνηθίσει αλλιώς, πρέπει να κάνει φασαρία για να τα προσέξουν. Αυτή τη φασαρία κάνει συστηματικά ο Βενιζέλος μήπως και τον παίξουν αν όχι τα άλλα παιδάκια τα κανάλια.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment