Friday, July 27, 2012

Οι ΗΠΑ φοβούνται σφαγή στο Χαλέπι

Εκτραχύνεται η κατάσταση στη Συρία. Υπό «πολιορκία» βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και προπύργιο των ανταρτών, το Χαλέπι, την ώρα που ο κατάλογος των θυμάτων της Συριακής κρίσης δεν έχει τελειωμό.

Σύμφωνα με το BBC, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν ανοιχτά το φόβο ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας προετοιμάζονται να οργανώσουν εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη αρμάτων μάχης, ελικοπτέρων, βαρέων όπλων πεζικού και αεροσκαφών στην ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου συνηγορούν στο γεγονός ότι επίκειται μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση εκ μέρους των κυβερνητικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του State Department Βικτόρια Νούλαντ «αυτό συνιστά σοβαρή κλιμάκωση» της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Σύροι αντικαθεστωτικοί προχωρούν και αυτοί σε αντίστοιχες προετοιμασίες ξεκινώντας να αποθηκεύουν πυρομαχικά και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Από τις χθεσινές μάχες δεκαέξι άμαχοι, μεταξύ των οποίων εννέα γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό του τακτικού στρατού στο χωριό Γιάλντα, νότια της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι νεκροί στη Συρία ανήλθαν χθες σε σχεδόν 50, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό του Παρατηρητηρίου.



Πηγή: http://www.greekznews.com/

No comments:

Post a Comment