Tuesday, July 24, 2012

Ο ΠΟΕ ανησυχεί για την κρίση στην Ευρώπη



Η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είναι «πολύ δύσκολη» και στον υπόλοιπο κόσμο «η ανησυχία γι' αυτό το γεγονός είναι πάρα πολύ μεγάλη» επισήμανε ο Πασκάλ Λαμί, ο Γάλλος γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), αποχωρώντας από το Μέγαρο των Ηλυσίων στο τέλος των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ επισήμανε ότι «αυτή», η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, «είναι το (πιο) σημαντικό διακύβευμα των επόμενων εβδομάδων και των επόμενων μηνών», υπογραμμίζοντας ότι «στον υπόλοιπο κόσμο η ανησυχία είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλη για το τι συμβαίνει, και το τι δεν συμβαίνει στην Ευρώπη».

Ειδικά σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας ο Λαμί υποστήριξε ότι «τα φορολογικά βάρη πρέπει να μετακυλισθούν από τις επιχειρήσεις προς τα νοικοκυριά, όποιες κι αν είναι οι φόρμουλες με τις οποίες τούτο θα συμβεί».

Πρότεινε, μάλιστα, να επιβληθεί ένας ισοδύναμος φόρος για τα νοικοκυριά με τον ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις. Προέτρεψε συγχρόνως το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο να φροντίσει να μην πληγεί η κατανάλωση.



Πηγή: http://www.greekznews.com/

No comments:

Post a Comment