Saturday, July 28, 2012

«Γεμίσαμε ξυπόλητους Έλληνες αθλητές που ζητάνε δανεικά»

Το tweet της Γερμανίδας σημαιοφόρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Νατάσα Κέλερ, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ, μια και η 35χρονη αθλήτρια ουδέποτε έγραψε κάτι στο Twitter της κατά των Ελληνων αθλητών.
Το φερόμενο ως σχόλιο της Κέλερ (φωτογραφία) ήταν το εξής: «Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί.......
φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά». Όπως εξηγεί με χιουμοριστική διάθεση ο δημοσιογράφος του sport24.gr Γιάννης Φιλέρης, την Τετάρτη είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter το εξής σχόλιο: «Δηλαδή αν έβγαινε στο twitter του ο Γερμανός τοξοβόλος Καρλα Χάινς Ευθειοβόλεν και έγραφε "πώ-πω στην Αγγλία γέμισε το χωριό, από Έλληνες, λέτε να μου ζητήσουν δανεικά" θα γελάγαμε με το ...ανεκδοτάκι του;».
Όμως, το συγκεκριμένο σχόλιο χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ζακχαίος, που έγραψε την ίδια ημέρα: «Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε πως θα μας ζητήσουν δανεικά», δήλωσε η σημαιοφόρος της Γερμανίας Νατάσα Κέλερ.
Λίγο αργότερα όμως και υπό τον θόρυβο που προκλήθηκε στα social media, ο ίδιος ο δημοσιογράφος... ξεκαθάρισε το θέμα: «Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, δεν έχω ανάμηξει με την πολιτική», ενώ τόνισε πως το εν λόγω σχόλιο ήταν εμπνευσμένο από τον Γιάννη Φιλέρη.
Ουσιαστικά, δηλαδή, ο θόρυβος έγινε για ένα υποτιθέμενο σχόλιο της Κέλερ που δεν έγινε ποτέ. Η Χρυσή Αυγή έφτασε όμως να κάνει και επίσημη ανακοίνωση... διαμαρτυρίας χωρίς καν να διερευνήσει τι ακριβώς έγινε.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment