Saturday, September 28, 2013

Κόβεται η χρηματοδότηση για κόμματα που εμπλέκονται σε κακουργήματα

kobetai-h-xrhmatodothsh-gia-kommata-poy-emplekontai-se-kakoyrghmataΝομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται αναστολή της χρηματοδότησης για κόμματα όταν πρόσωπα που τα διοικούν ή βουλευτές  τους κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις, θα καταθέσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εσωτερικ� �ν, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη,  Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου...
, Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια, και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.

Πρόκειται επί της ουσίας για ρύθμιση, η οποία «φωτογραφίζει» τη Χρυσή Αυγή, έπειτα και από τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, αλλά και τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη δράση του ακροδεξιού κόμματος.

Τη σημερινή απόφαση είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών ήδη από τα μέσα της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, η πρόταση κάνει λόγο για διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων, οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών (περισσότερων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) ή μέλη του κεντρικού οργάνου διοίκησης, παραπέμπονται για αδικήματα του άρθρου 187 σε σχέση με σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή 187Α σε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις ή 187Γ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Tο άρθρο 187Γ αποτελεί πρόταση προσθήκης νέου άρθρου στον Ποινικό Κώδικα, σχετικά με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις.


Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment